Informații utile despre țigările electronice

Renuntare la fumat

Cu ce să înlocuiești țigara clasică

Știți în ce constă vapatul? Constă în acțiunea de a fuma o țigară electronică care se numește „vaper”, „vape” sau „vaporizator”.

Acest sistem electronic a fost conceput pentru a înlocui consumul de tutun, deoarece simulează acțiunea de a fuma o țigară, diminuând efectele negative asupra sănătății. De aceea sunt excelente pentru cei care vor să renunțe la fumat sau pur și simplu pentru cei curioși să experimenteze senzația de fumat, dar fără a le afecta sănătatea.

Vaper-ul a fost creat de Hon lik, un medic de origine chineză, care și-a pierdut tatăl în urma cancerului pulmonar.

Cum funcționează țigările electronice?

Majoritatea țigărilor electronice sunt alcătuite din patru elemente:

-un cartuș sau un recipient care conține o soluție lichidă (e-lichid) cu cantități diferite de nicotină, arome și alte substanțe chimice;

– un element de încălzire (vaporizatorul);

-o sursa de energie (de obicei o baterie);

– muștiuc prin care inhalați.

Care persoane aleg să folosească țigara electronică și de ce

Țigările electronice sunt populare în rândul adolescenților și tinerilor, reprezentând în prezent cea mai frecventă formă de consum de tutun în rândul tinerilor, mai ales în America. Unii dintre factorii care au contribuit la popularitatea lor în rândul tinerilor sunt ușurința cu care pot fi achiziționate, varietatea de arome a e-lichidelor și convingerea că sunt mai sigure decât țigările tradiționale. În plus, un sondaj efectuat printre elevii de liceu din Statele Unite ale Americii a dezvăluit că unul din patru adolescenți a folosit țigara electronică pentru „dripping (picurare)”, o practică prin care vaporii sunt produși și inhalați prin picurarea e-lichidului direct în pulverizatorul preîncălzit. Adolescenții au afirmat că preferă dripping-ul din următoarele motive: să creeze vapori mai groși (63,5%), să îmbunătățească aromele (38,7%) și să simtă o senzație mai intensă în gât – senzația de plăcere pe care vaporii o creează atunci când contractă gâtul (27,7%).

Avantaje ale fumatului de țigări electronice

După cum știm cu toții, fumatul este una dintre principalele cauze ale cancerului pulmonar la nivel mondial. Dar este, de asemenea, prima cauză de deces care poate fi evitată pur și simplu prin luarea unei decizii care să nu vă afecteze sănătatea.

Vapatul a fost creat pentru a ajuta fumătorii să renunțe la tutun. Vapatul vă oferă aceași senzație, dar fără a vă afecta sănătatea. Prin urmare, exista câteva  avantaje care merită menționate:

  • Evitați substanțele toxice și cancerigene;
  • Nu afectați persoanele din jurul vostru cu fum;
  • Deoarece nu veți mai consuma monoxid de carbon și gudron, substanțe din compoziția țigărilor, respirația vi se va îmbunătăți progresiv. La fel și simțul mirosului și gustului, care sunt, de asemenea, serios afectate de consumul de tutun;
  • Înlocuind țigările tradiționale cu  țigările electronice, nu veți suferi de anxietate. Prin urmare, nu vă veți îngrășa;
  • Veți face o economie semnificativă de bani, prin faptul că nu va trebui să cumpărați un număr mare de cutii de țigări. Veți face o singură investiție. În rest nu va trebui decât să reumpleți țigara cu e-lichid.
  • Nu veți mai mirosi permanent a țigară. Mirosul neplăcut de care mulți se feresc va dispărea;
  • Respirația vi se va îmbunătăți progresiv.

Cum vă puteți alege țigara electronică potrivită

Dacă vreți să începeți să vapați, iată câteva câteva sfaturi pe care ar bine să le urmați pentru a nu face o alegere greșită.

Care este cea mai bună țigară electronică?

Cea care vă place, evident. Dar asta nu veți ști până când nu veți experimenta câteva dintre țigările pe care vi le punem la dispoziție pe TuburiAparate.ro.

Dacă doriți să economisiți bani și să alegeți cea mai bună țigară electronică cât mai rapid, vă recomandăm să luați în considerare următoarele caracteristici: design și dimensiuni, sistem de reîncărcare și baterie.

Mulți oameni cred că o țigară electronică trebuie apreciată în funcție de prețul său sau dacă este mai mult sau mai puțin un model exclusiv.

 Există țigări electronice foarte scumpe care nu acoperă nevoile unor vaperi, fie din cauza dimensiunilor, capacității de autonomie sau a unui alt factor. Aceste dispozitive vă vor garanta o anumită garanție a calității, atât în ceea ce privește materialele din care sunt fabricate, cât și în ceea ce privește partea electronică, printre altele. Dacă țigara electronică aleasă nu se adaptează nevoilor voastre, nu o veți putea considera drept cea mai bună, indiferent de banii pe care i-ați dat pe ea.

Design și dimensiuni

Designul și dimensiunile sunt foarte importante când vine vorba de alegerea țigării electronice potrivite dintr-o gamă variată de modele.

De ce? Pentru că nu este doar o chestiune de estetică, ci de ușurință în utilizare și de confort.

Dacă sunteți la început de drum în vapat și faceți parte dintre cei cărora le place să fumeze în public, cel mai bun dispozitiv pentru voi ar trebui să aibă dimensiunile corespunzătoare, atât ca mărime, cât și ca greutate, astfel încât să o puteți lua oriunde. Intrând pe site-ul nostru, veți găsi o gamă variată de modele de țigări electronice, cu care vă veți satisface pofta de a fuma. Vă veți putea alege o țigară electronică pe care o veți lua oriunde și pe care o veți putea utiliza ușor.

O țigară electronică cu un design compact și ușor vă poate face viața mult mai ușoară. Din fericire, puteți găsi multe tipuri de țigări electronice cu aceste caracteristici. Dacă vreți o țigară cu o autonomie mare sau aveți nevoie de o țigară cu mai multă putere, bateriile duble sau triple ar putea fi o opțiune bună.

Sistem de reumplere

Sistemul de reumplere este mecanismul de reîncărcare a țigării cu e-lichid atunci când acesta se termină. Acest lucru este important întrucât unele sisteme de reîncărcare sunt mai predispuse la scurgere decât altele. Sistemul de reumplere a celei mai bune țigări electronice este pur și simplu cel care previne scurgerile cât mai mult și vă oferă o capacitate mai mult decât suficientă pentru nevoile voastre. Cu toate acestea, ușurința de reîncărcare și alți factori pot fi, de asemenea, luați în considerare.

Capacitatea în ml este un alt factor de luat în considerare, un rezervor de 2 ml pe care va trebui să îl umpleți de fiecare dată diferă de un rezervor de 7 ml. Un rezervor de 7 ml vă poate ajunge chiar și o zi întreagă, deci este un factor de luat în considerare.

Cea mai bună baterie pentru țigara electronică

Fără îndoială, bateria pentru țigara electronică este un element fundamental, dar și cel mai simplu de ales. Trebuie doar să știți ce baterie vreți. Cu cât este mai mare amperajul, cu atât este mai mare numărul de pufuri. Cu alte cuvinte, vă veți bucura mai mult timp de țigara voastră electronică cu o baterie de 4200 mAh decât cu una de 3000 mAh.

În opinia noastră, o țigară electronică cu baterie externă, în general, va fi întotdeauna mai bună decât una cu baterie integrată, deoarece vă oferă posibilitatea de a o schimba atunci când durata sa de viață s-a sfârșit.

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune țigări electronice

Iată câteva sfaturi pentru a putea alege țigara electronică potrivită pentru voi:

-Nu cumpărați o țigară electronică ieftină, veți regreta. În lumea vaping-ului, ca în orice altceva, se aplică această veche zicală. Știi care este, nu …? Ei bine, dacă nu vă doriți ca o țigară ieftină, în cele din urmă, să vă coste scump și dacă vreți să găsiți țigara electronică potrivită pentru voi, căutați modele de gamă medie sau high-end de la mărci recunoscute.

– Dacă doriți să renunțați la fumat vapând, cumpărați un set de baterii externe. Motivul este că bateriile se termină, iar cele externe au un timp de reîncărcare relativ lung. Ce veți face în timp ce bateria se reîncarcă? Evident, nu vă veți dori să vă atingeți de o țigară tradițională. Dacă vă cumpărați un kit cu baterii externe, puteți continua să vapați în timp ce cealaltă baterie se încarcă.

– Vă amintiți ce am spus despre baterie în secțiunea anterioară? Ei bine, aici mai adăugăm ceva: alegeți baterii cu un amperaj adecvat cantității pe care o vapați. Rețineți că trebuie să existe un echilibru între amperaj-greutate. Motivul este foarte simplu: bateriile cu amperaj ridicat sunt, de asemenea, cele mai mari și mai grele. Găsirea unui echilibru adecvat între aceste două caracteristici poate fi un plus în favoarea voastră.

Materialele din care este fabricată țigara electronică sunt, în mare parte, unul dintre factorii de care trebuie să țineți cont dacă doriți să vă bucurați de țigara aleasă mult timp. În cazul dispozitivelor mecanice, calitatea materialului de fabricație și în special a contactelor, fac ca dispozitivul să fie mai mult sau mai puțin rezistent la căderi, fie mai mult sau mai puțin exclusiv.

Dacă urmați cele 3 sfaturi de mai sus, destul de simple, vă puteți alege țigara electronică care se potrivește perfect gusturilor și nevoilor voastre.

Așadar, nu mai ezitați să renunțați la fumat. Vapatul este soluția pe care o căutați pentru a începe să aveți grijă de sănătatea voastră și de bunăstarea celor din jur.