De ce fumez tigari rulate?

De ce fumez tigari rulate?

Acest articol este despre mine, ce fumez eu de 4 ani incoace.

Incep prin a va scrie povestea mea cu tutunul Flandria Sauvage, cel mai bun tutun fara aditivi (parerea mea) din cate am incercat pe piata, fie din Romania sau din afara.

In urma cu 4 ani am descoperit tutungeria TuburiAparate.ro, la care in oferta gaseam tutunul fara aditivi Flandria Sauvage si Flandria Virginia – care acum nu mai exista. Am incercat ambele cu o prima comanda si bineinteles am ales varianta naturala fara aditivi – Sauvage.

Eeeeii, toate bune si frumoase, tutunul pe stoc, comenzi 2/luna, treaba rezolvata! Dar… 2018 este anul in care acest tutun nu il mai gasesc pe piata din Romania, a disparut.

Revin la prima fraza….De ce din afara? Dupa cum se vede si in poza, inca mai am stoc la Flandria Sauvage provenienta Belgia datorita lipsei pe piata a produsului orientarea mea a fost catre un amic care are o companie de transport, treaba simpla rezolvata cu un sofer care imi aducea cate 10 pachete de 30 grame/luna.

Pentru cine se intreaba, de ce nu ai trecut pe un alt tutun pe care sa il gasesti usor la noi pe piata, raspunsul este simplu! Cat de des va schimbati voi tigarile pe care le cumparati din magazin? Pai da, asa si eu, am preferat sa raman la un tutun bun in plus, nu gaseam un alt tutun care sa fie natural fara aditivi si totodata pe gustul meu. Gusturile nu se discuta!

Costul, un factor important la bugetul lunar/anual/etc…

Plateam soferului 250 lei pe 10 pachete de tutun Flandria Sauvage, dar acum se pare ca il gasesc din nou online https://www.tuburiaparate.ro/tutun/tutun-de-rulat-belgian/tutun-flandria-sauvage-30g

In prezent folosesc aceste filtre https://www.tuburiaparate.ro/filtre-tigari/filtre-tigari-mentolate/filtre-tigari-capsula-click-menthol-dark-horse. Mie imi place sa fumez in primul rand slim, si cateodata mentolat si asa am gasit varianta perfecta pentru mine, cand vreau mentolat doar click pe filtru si gata toata treaba, menthol din plin!

Foitele de rulat sunt gratis 😊)))… glumesc, nimic nu este gratis, totul intra intr-un cost asa ca da, tutunul Flandria vine insotit de foite Flandria Unbleached (maro transparente).

Foitele pe care le rulez sunt cele de 70 mm lungime, am mai incercat diferite foite tot pe aceeasi dimensiune insa doar de acestea am fost cel mai multumit https://www.tuburiaparate.ro/foite-rulat-tutun-standard/foite-rulat-tutun-raw-organic-single-wide

Probabil cel mai precis calcul ever! 😊

Costul meu final raportat la pret pachet tutun + foita + filtre:

  • 30 grame tutun = 25 lei, din care rulez in medie 50 tigari.
  • 50 foite = gratis.
  • 60 filtre = 3,5 lei = 0,058333 lei/filtru, mai simplu rotunjim la 0,06 lei/filtru.

Cost final/tigara = 0,56 lei.

In medie rulez si fumez aproximativ 20 tigari/zi, asta inseamna 11,20 lei/zi x 7 zile = 78,40 lei/saptamana.

Spre final vreau sa inchid cu o vorba: ,,Ruleaza-ti singur sa stii ce fumezi sau du-te-n magazin si fumeaza ce primesti!’’