7 idei de cadouri pentru el, potrivite pentru orice ocazie

Cadourile vorbesc în general atât despre persoana care le oferă, cât și despre cea care le primește, de aceea fiecare își dorește să aleagă cât mai inspirat. Prețul contează mai mult sau mai puțin, important e să fie cadoul de efect. Din fericire, există anumite obiecte care pot fi oferite în dar indiferent de ocazie, nu numai la aniversări.

Așadar, am alcătuit o listă cu cadouri pentru bărbații deosebiți din viața noastră. Majoritatea dintre ele sunt în stilul vintage, un stil extrem de versatil cu care nu poți da niciodată greș, fiindcă se potrivește oricui și pune accent pe valoarea timpului și  pe regăsirea micilor plăceri de zi cu zi.

1. Accesorii din materiale naturale

Fie că este vorba de ceasuri sau ochelari de soare din lemn, de brățări, curele din piele sau portofele pentru tutun, obiectele fabricate din materiale naturale sunt din ce în ce mai apreciate. Elegante, subtile și extrem de durabile, acestea reprezintă o idee de cadou unic, cu personalitate, pe care cei dragi cu siguranță îl vor aprecia.

2. Țigări de foi

Dacă sărbătoritul se întâmplă să fie fumător, cea mai nimerită alegere ar fi țigările de foi. Le puteți găsi într-o varietate largă de arome și, în plus, nici nu costă mult. Alături de o sticlă de vin bun, îl vor impresiona garantat pe sărbătorit. Pentru a fi siguri că faceți alegerea potrivită, ar fi bine să vă orientați către o tutungerie specializata, care oferă doar produse de cea mai bună calitate.

3. Kit de făcut bere artizanală

Bărbații apreciază în general o bere sau un vin bun, însă cunoscătorii se orientează după băuturi artizanale, cu un gust mai puternic și mai bogat. Kiturile de făcut bere artizanală sunt ușor de folosit și vor oferi o experiență inedită sărbătoritului.

4. Trabucuri

Un cadou elegant și rafinat, acestea se cer savurate pe îndelete, cu ocazia unor momente deosebite. Un simbol clasic al prestanței, trabucurile sunt indicatori ale unei personalități puternice, ale unei persoane care știe să aprecieze clipele de relaxare la adevărata lor valoare. Desprinse din filmele cu aristocrați și oameni de afaceri cu prestanță, sunt un cadou potrivit pentru a marca un succes în carieră. Nu vă faceți griji dacă nu există o tutungerie în orașul în care locuiți, acestea se pot achiziționa și online, de la magazine specializate precum Tuburi Aparate, care vi le vor livra la domiciliu.

5. Viniluri de colecție

Pasionații de muzică se orientează către discurile de vinil, care oferă o calitate a sunetului net superioară față de formatul digital. Aceștia le colecționează cu plăcere, nu doar pentru fidelitatea, ci și din motive estetice. Marele avantaj este că îți poți face singur selecția, nu depinzi de un algoritm care o realizează automat în locul tău. Ai timp să asculți nu numai muzica, ci și pe tine însuți.

6. Seturi de scris deosebite

Poate fi vorba de o agendă deosebită sau de un set de instrumente de scris personalizate, potrivite pentru oamenii de business sau pentru cei cu vieți deosebit de active. Pentru firile mai artistice, mai deliberative, te poți orienta către un set care să conțină hârtie confecționată manual, o pană sau un toc de scris și o călimară.

7. Decorațiuni vintage pentru birou

De multe ori, petrecem mai mult timp la birou decât acasă, alături de cei dragi. Așa că de ce să nu ne facem mediul de lucru mai plăcut, mai primitor? O machetă a unei mașini de colecție, un glob pământesc vintage, o sculptură mică din lemn sau un calendar de birou mai interesant- sunt opțiuni pentru toate buzunarele, fără însă a lăsa senzația unui cadou ales la întâmplare.

Puteți reveni la această listă ori de câte ori se zărește ocazia de a dărui ceva. Pentru a spori izul vintage al cadoului, puteți folosi ziare vechi pe post de hârtie de împachetat și sfoară în loc de panglici. Scrieți mesajul de mână, pe o coală de hârtie în loc să cumpărați o felicitare și prindeți-l de pachet cu o sfoară. Nu e nevoie de lucruri complicate pentru a face ziua mai bună cuiva- e nevoie doar de atenție la detalii și de puțină inspirație.